Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Góralskie śledzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dag
bryndza 25 dag
śmietana 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
zielony groszek 3 łyżki
posiekana papryka 3 łyżki
posiekany szczypior 2 łyżki
skórka z cytryny
cukier
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Góralskie śledzie

Filety wymoczyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i rozetrzeć z pieprzem, skórką z cytryny i bryndzą na gładką masę. Śmietanę ubić ze szczyptą soli i cukru. Wymieszać z masą z bryndzy, przykryć i lekko wstawić do lodówki na 10 minut. Następnie sos wymieszać ze szczypiorkiem, groszkiem i papryką. Śledzie ułożyć na półmisku, polać sosem. Przykryć i ostawić do lodówki. Udekorować cytryną i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak