Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w borowikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4
cebule 2
olej 4 łyżki
sól
zielona pietruszka
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w borowikach

Filety namoczyć w wodzie przez noc. Osobno namoczyć borowiki. Następnego dnia ugotować grzyby w wodzie, w której się moczyły. Posiekać, lekko podsmażyć na oleju z pokrojoną drobno cebulą. Lekko osolić. Śledzie ułożyć na szklanym półmisku, obłożyć je borowikami. Udekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak