Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z indyka z pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
pomarańcza 1 szt
Goździki całe Prymat 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka z pomarańczą

Pierś umyć natrzeć solą i olejem słonecznikowym oraz powbijać w nią goździki i włożyć do lodówki na około 3 godziny.
Tak przygotowaną pierś obłożyć plastrami pomarańczy (grubość ok 0,5 cm), plastry włożyć również do środka piersi (plastry powinny być ze skórką. Piec w rękawie przez około godziny piętnaście w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 21.07.2012 11:04
świetny
Kuchareczka2 22.06.2012 11:46
pyszności
Norgiusz 27.04.2012 06:17
super
Angelika10 23.02.2012 00:36
fajny
caralajna 22.02.2012 21:09
musi być pyszny taki indyk w pomarańczach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak