Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
marchew 2 sztuk
koperek 1/2 pęczek
por (biała część) 1/2 sztuk
bulion drobiowy 2 litr
sól do smaku
śmietana 18 proc 150 ml
ziele angielskie 2 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuk
kalafior 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa.

Do dużego garnka należy wlać 2 litry wody i dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, następnie wrzucić 2 ziarnka ziela angielskiego, włożyć liść laurowy, dodać pół łyżeczki pieprzu mielonego prawdziwego. Następnie taki wywar należy zagotować. Marchewkę obieramy ze skórki, następnie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy ją w kostkę. Kalafior dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie dzielimy na kawałki. Ziemniaki obieramy ze skórki, następnie dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pora myjemy pod bieżącą wodą, następnie przekrawamy wzdłuż na dwie połowy i kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do gotującego się bulionu. Warzywa gotujemy w wywarze, aż zmiękną. Następnie zaprawiamy zupę śmietaną, wsypujemy sól, dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy posiekanym, umytym pod bieżącą wodą koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 29.03.2012 14:17
smaczna
olkaaa 28.01.2012 18:02
robi? podobn?
1j1o1l1a1 26.01.2012 00:39
w zimie ch?tnie zjad?abym taka zupk?:)
mikrusiak 19.01.2012 15:18
bardzo dobra...:) wypróbowane..,:)
Justyna Jussstiii 19.01.2012 14:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak