Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NADZIEWANA ŁOPATKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
oliwa 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
śliwki suszone 200 gram
olej 3 łyżki
morele suszone 200 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: NADZIEWANA ŁOPATKA

Owoce sparzyć, odsączyć, a następnie nafaszerować nimi mięso. Sól, pieprz i słodką paprykę połączyć z oliwą i tak powstałą marynatą natrzeć łopatkę. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać olejem i piec w temperaturze 200C przez 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.09.2013 16:17
ale pychotka !!!!
fotoviderek 06.09.2013 07:42
Lubię takie mięsko :)
misia53 11.06.2013 09:01
mięsko warte poświęcenia
ben-ka 20.05.2013 09:14
ze śliwkami musi być pyszna!
Motorek 04.04.2013 08:54
smaczne mięsko
RenataZ-et 21.11.2012 18:45
pomysłowe :)
IKrakowianka 20.09.2012 16:56
Super
Anulka75
Anulka75 02.06.2012 16:42
rewelacja
Anulka75
Anulka75 02.06.2012 16:42
rewelacja
Łukasz15 23.05.2012 08:12
pycha
kate.500 06.04.2012 07:40
ekstra
Maniek2 10.02.2012 09:47
super
Dorota59 21.01.2012 13:47
pyszne takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak