Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
cebula 1/2 mała
jaja 2 sztuki
salami 6 plasterków
pieczarki wg uznania
ser żółty 4 duże plasterki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na cieście francuskim

1. Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce do pieczenia wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto na brzegach zaginamy na ok 1,5-1cm i dziurawimy widelcem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5-10minut.

2. Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę w cienkie talarki, jaja gotujemy i kroimy w kosteczkę, pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy przesypując kucharkiem aby puściły wodę.

3. Ciasto po 5-10minutach smarujemy ketchupem i przyprawiamy ziołami, nakładamy talarki cebuli, paprykę, salami, pieczarki i wstawiamy ponownie na 15minut do piekarnika.

4. Po upływie 15 minut nakładamy gotowane jajka i żółty ser. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 10-15 minut aż ciasto będzie zarumienione.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 15.12.2012 09:17
świetna
Dorota37 28.11.2012 20:57
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak