Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 25 dag
mięso od szynki 25 dag
czosnek 5 ząbków
jajko 1 szt
sól
wieprzowina 25 (łopatka)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe paluszki

Opłukane i pokrojone mięso na kawałki mielimy w maszynce.
Czosnek obieramy,rozetrzemy z solą.
Do mięsa dodajemy jajko,czosnek łyżeczkę papryki i sól.
Masę bardzo starannie mieszamy ( wyrabiamy)
Formujemy z niej paluszki,smarujemy oliwą i pieczemy na ruszcie.
Podajemy z ziemniakami i mizerią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak