Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch po słowiańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 40 dkg
grzyby suszone 10 dkg
kiełbasa podwawelska 0.5 kg
cebula 1 szt
kostka rosołowa
sól
pieprz
przyprawa do zup
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Groch po słowiańsku

Groch po przepłukaniu zalewamy zimnym wywarem z kostki rosołowej,zagotowujemy i odstawiamy na 3-4 godziny.Gotujemy po tym czasie do miękości.
Grzyby moczymy gotujemy i kroimy w paseczki ,tak samo postępujemy z kiełbasą.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodając cebule.Po przesmażeniu łaczymy z grochem,kiełbasą i grzybami przyprawiając wszystko.Dusimy ok 0,5 h dodając na koniec majeranek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 03.01.2011 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak