Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 litr
ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 70 dag
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
marchew mała 2 sztuk
skrzydełko z kurczaka 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek.

Do wysokiego garnka należy wlać dwa litry bulionu, dodać umyte skrzydełko z kurczaka. Następnie bulion należy zagotować i dodać do niego obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut, następnie dodajemy odciśniętą w dłoniach kapustę kiszoną, oraz startą na tarce marchew. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz wsypujemy około pół łyżeczki kminku. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować ok. 10-15 minut aby kapusta zmiękła. Zupa gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.02.2012 07:58
lubię
1j1o1l1a1 12.02.2012 15:51
tzw zarzutka :)
jogobella23 09.02.2012 12:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak