Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka barania duszona w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka barania bez kości 1 kg
marchew 2 szt
seler mały 1 szt
cebula 1 szt
piprz ziarna 10 szt
ziele angielskie 4 szt
ziemniaki 800 g
mieszanka warzywna 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka barania duszona w warzywach

Mięso obrać ze skóry, w miejsce kości włożyć obrane marchewki, pietruszkę i seler, spiąć wykałaczkami. Włożyć do 1,5 l posolonej, wrzącej wody i gotować 1,5 godziny. Do drugiego garnka włożyć obrane ziemniaki i mieszankę warzywną, dolać 1/2 l wywaru i gotować 20 minut. Mięso podgrzać, pokroić na porcje i podawać z odsączonymi warzywami, posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:11
Dla smakoszy baraniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak