Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane cząstki z fileta z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
żółka 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna
sok z cytryny 3 łyżki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane cząstki z fileta z kurczaka

Mięso kroimy na kawałki. Oprószamy kucharkiem, Żółtka rozkłócamy, dodajemy zmiażdżony czosnek, sok z cytryny i panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Smażymy mięso na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak