Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 35 dkg
masło 2 łyżki
mleko 2 łyżki
śmietana gęsta 1 szkl
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki muszą być małe. Umyć je i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki, aby się zarumieniły. Następnie przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok. 5 min. Mąkę roztrzepujemy z mlekiem bardzo dokładnie, aby nie było grudek. Dodajemy śmietanę i ubijamy tak, aby tylko się spieniło. Przygotowaną zawiesinę dajemy do pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.02.2014 16:27
też taki sos lubię
mirosława4 02.10.2013 16:34
smaczny ten sosik :)
Katarzyna59 04.07.2013 09:05
apetyczne jedzonko
Rybciia 26.03.2013 08:47
pyszny sosik :-)
Wafelek2601 12.11.2012 08:56
Taki właśnie lubię
Łukasz15 19.08.2012 09:49
Pyszny sos
RenataZ-et 08.05.2012 20:57
świetny
ankaryba 24.04.2012 12:44
pyszny!!!
wojr63 20.03.2012 18:57
robię taki do placków z ziemniaków
pipi765 21.01.2012 11:25
lubię takie sosik
staropolanka5 18.01.2012 23:58
super smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak