Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt bananowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Prosty przepis na biszkopt z nutą bananów. Dodaj do niego ulubiony krem i ciesz się wyjątkowym smakiem domowych wypieków!

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier puder 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń bananowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt bananowy

Białka ubić na sztywno z pudrem. Następnie dalej ubijając dodawać po jednym żółtku. Budynie wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z przygotowaną masą jajeczną. Ciasto dać na wysmarowaną blaszkę i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 03.02.2014 11:16
świetna odmiana
IwonaKa 06.01.2014 11:36
skusiłabym się na kawałeczek,na pewno pyszny
gosia56 07.12.2013 10:31
takiego jeszcze nie piekłam
caralajna 15.02.2013 07:59
fajny pomysł
RenataZ-et 23.01.2013 20:26
Super na deser-chętnie bym taki skosztowała :)
Elżbieta17 23.08.2012 20:37
fajny pomysł:)
Łukasz15 14.07.2012 20:21
extra
barbara11561 27.04.2012 10:30
pyszny na pewno:)
IKrakowianka 24.04.2012 21:16
super pomysł
gosia47-47 19.01.2012 11:22
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak