Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka
W między czasie ketchup wymieszać z sosem sojowym, octem, wódką oraz miodem.
Następnie skrzydełka piec na grillu, kiedy się zarumienią dopiekać co jakiś czas przewracając i smarując sosem.
skrzydełka kurczaka | 1 kg |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sól | |
olej | 4 łyżki |
sos | |
sos sojowy | 6 łyżek |
ocet winny | 4 łyżki |
wódki | 1 kieliszek |
miód | 4 łyżki |
ketchup pikantny | 1/2 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: