Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki greckie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
olej 6 łyżek
sok z cytryny 5 łyżek
oregano 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki greckie

Pokrojone w grubą kostkę mięso pokryć marynatą z oleju, soku z cytryny, oregano, pokruszonych owoców jałowca, soli i pieprzu. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Po wyjęciu nadziać na szpadki i opiekać na grillu obracając i polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 13:00
Znakomitość.
msmariusz 18.01.2012 23:47
jestem za

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak