Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiąca wieprzowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 500 g
olej 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana gęsta 1 łyżka
sól do smaku
bazylia 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiąca wieprzowina

Kotlety wymieszać z marynatą z oleju, pieprzu i połowy bazylii, odstawić na 15 minut. Usmażyć na maśle i posolić. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i posmarować śmietaną wymieszaną z bułką i resztą bazylii. Piec w 200 st. ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 12:59
Smaczne to.
msmariusz 18.01.2012 23:49
tradycyjnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak