Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy owsiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 40 dkg
mleko 1 szkl
woda 6 lyżek
jaja 3
mąka 18 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy owsiane

Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki owsiane, dodajemy wodę, odstawiamy i czekamy, aby napęczniały. Jak będą zimne dać jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać sól. Tłuszcz rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki. Piec z dwóch stron, aby były rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.04.2013 09:22
ciekawy przepis.
RenataZ-et 30.11.2012 19:27
ciekawa propozycja
mirosława4 16.09.2012 20:50
extra !
IKrakowianka 26.05.2012 20:54
świetny pomysł
Ewelina47 29.01.2012 09:26
super pyszne ciasteczka
caralajna 22.01.2012 20:30
smaczne :) ja takie zjadam na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak