Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowo-serkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 opakowanie
serki waniliowe 2 sztuki
Biszkopty 1/2 opakowania
galaretka owocowa 1 opakowanie
owoce sezonowe
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo-serkowe

Budyń przygotować wg przepisu zmniejszając o 1/5 mleka. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, ostudzić, połączyć z serkami, przelać do tortownicy, wstawić do lodówki by się ścięły. Budyń lekko przestudzić, jeszcze ciepły wyłożyć na zastudzoną masę serową. Na masie ułożyć biszkopty, tak, by wystawały. Wstawić do lodówki. Na zimne ciasto wyłożyć owoce i zalać wcześniej przygotowaną galaretką. Odstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.08.2013 09:27
uwielbiam :)
IlonaAlbertos 10.05.2013 21:46
Przepis wart wypróbowania.
babi17 30.01.2013 09:36
bardzo dobre
ben-ka 20.01.2013 11:36
smaczny deserek.
romanrafal
romanrafal 08.12.2012 08:57
pyszne ciasto
Seba 30.08.2012 09:13
pycha
Motorek 01.08.2012 09:28
bardzo fajne ciasto do kawy
m1monika 17.06.2012 22:44
pyszne
smakoszek 03.06.2012 14:36
super pomysł
mirosława4 24.05.2012 18:25
pyszne
Rybciia 18.05.2012 11:42
smaczne!!!
monika1968 11.05.2012 19:18
Super to ciacho
ankaryba 01.05.2012 21:55
pyszne
Angelika10 04.02.2012 00:46
pycha
Krystyna32 02.02.2012 16:32
super
berys18 19.01.2012 14:08
moje smaki
agnieszka214 19.01.2012 07:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak