Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1/2 pęczka
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
czosnek 1 ząbek
ogórek 1 sztuka
jogurt grecki 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Dip jogurtowy

Jogurt przelej do miseczki, roztrzep mątewką, aby nie było grudek. Ogórek zetrzyj na drobnej tarce, lekko posól i odstaw, aby puścił sok. Po kilku minutach dobrze odciśnij sok, a ogórki przełóż do jogurtu. Do sosu dodaj posiekany koperek. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj łyżkę oliwy i wszystko ponownie wymieszaj. Podawaj jako dip do maczania świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.09.2011 20:03
pyszny
lucyna15
lucyna15 03.07.2010 07:35
jak smakuje ? łagodnie ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak