Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurkowe jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 7 sztuk
czosnek 2 ząbki
rozmaryn
ocet 1 łyżka
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
wino czerwone wytrawne 1 l
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurkowe jajka

Skorupiki jajek obtłukujemy, nie obieramy. Do wina dodajemy ocet, przyprawy, papryczkę. Całość zagotowujemy. Studzimy, zalewamy jajka zimną wodą, odstawiamy na 12 h. Obieramy i podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 19.01.2012 06:08
czasem na imprezy robię takie z herbatą zamiast wina, następnym razem spróbuję połowę zrobić z winem
treonina 18.01.2012 22:24
ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak