Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie tatarskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
kapary 1 łyżka
korniszony 4 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
estragon 1 łyżka
szalotka 2 łyżki
majonez 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie tatarskim

9 jajek gotujemy na twardo. 8 jajek panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Jajko, korniszony, kapary, szalotkę, natkę pietruszki i estragon siekamy i mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku i mieszamy. Jajka podajemy z powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak