Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z mięsem i czerwonym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonewołowe mięso 1/2 kg
fasola biała 1/2 kg
pomidory 1 kg
cebula 2 szt
smalec 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z mięsem i czerwonym winem

Fasolę namoczyć w ciepłej wodzie na 12 godzin. Następnie odcedzić, wlać świeżą wodę i gotować do miękkości. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na smalcu, dodać przemielone mięso, oprószyć solą, pieprzem i smażyć około 15 minut, ciągle mieszając. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić, dodać do mięsa. Wlać wino, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso miękkie dodać odcedzoną z wywaru fasolę, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i ostrą papryką, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.07.2012 01:27
super
mela25 13.04.2012 07:36
na pewno pyszna
olkaaa 13.02.2012 08:10
ciekawe
Katarzyna/kate1980 19.01.2012 22:55
super
zuzanna_z 19.01.2012 13:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak