Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowo-brokułowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 szt
jogurt naturalny 1/2 szkl
śmietana 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
koperek 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
kalafior 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowo-brokułowa

Kalafior i brokuł gotować przez kilka minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Następnie razem z głąbami zetrzeć na tarce o dużych otworach. Z jajek ugotowanych na twardo wyjąć żółtka, rozetrzeć z musztardą i odrobiną cukru, wymieszać ze śmietaną, koperkiem i jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać utarty kalafior i brokuł, posypać posiekanymi białkami z jajek. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.01.2013 22:19
bardzo smaczna i zdrowa
kate.500 16.06.2012 17:53
moje smaki
Katarzyna59 09.06.2012 16:07
apetyczna
zuzanna_z 16.02.2012 13:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak