Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER Z JAGODAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
śmietana 30% 200 ml
masło 120 gram
jagody 400 gram
cukier puder 120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: DESER Z JAGODAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

Roztopione, a następnie ostudzone masło połączyć z mąką, a następnie dodać do tego ubite na sztywno białka połączone z cukrem pudrem. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny, po czym rozwałkować i w postaci kółek o średnicy 15 cm nanieść na pergamin, którym uprzednio wyłożono blachę. Popiec w piekarniku przez 3 minuty w temperaturze 210C. Następnie za pomocą szklanki uformować z ciepłych wafli pucharek. Po wystudzeniu nałożyć do wafli jagody i przykryć ubitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.12.2013 08:28
pyszny deser
Danka 17.11.2013 18:30
lubię takie jedzonko
ben-ka 08.07.2013 09:50
deserek na czasie.
Krystyna32 30.04.2013 17:28
pyszny deser
Łukasz15 27.04.2013 18:01
Smakowity deser.
jeta72 27.07.2012 10:42
pyszny!!!
IKrakowianka 23.06.2012 21:30
coś wspaniałego :)
m1monika 18.06.2012 22:47
pycha
cooleczka 04.06.2012 23:41
zapachniało latem
joanna43 21.05.2012 08:16
fajne
Katarzyna59 15.05.2012 18:20
świetny
Marta1986 19.03.2012 11:36
mniam
Rybciia 03.03.2012 18:13
mniam mniam mniam!!!
Ada-Gaba 14.02.2012 07:55
mniam
RenataZ-et 08.02.2012 17:36
pychotka
zdzislawa2 30.01.2012 11:41
rewelacja :)
Dorota59 20.01.2012 09:28
mniamuśne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak