Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kapusty do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 szt
kukurydza marynowana 1/2 szkl
papryka 1/2 szt
pomidory koktajlowe 8-10 szt
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kapusty do obiadu

Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Cebulkę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidorki pokroić na połowy. Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Kukurydzę wlać na sito i osączyć. Wszystkie składniki surówki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i przyprawą curry, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.08.2013 22:26
Taka kapustka musi być pyszna.
Katarzyna59 03.10.2012 21:49
apetyczna
Iwona51
Iwona51 02.02.2012 09:07
pycha
jolanta19 21.01.2012 20:11
mniam
Ewaaa 18.01.2012 23:21
Super, majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak