Pomidory z fasolką szparagową

Pomidory z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1/2 kg
  • żółta fasolka szparagowa

    30 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • kilka gałązek szczypiorku

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory pokroić w dość grube plasterki. Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przesmażyć je krótko na maśle, oprószyć solą i pieprzem. W tym samym czasie, na drugiej patelni, przesmażyć plasterki pomidorów. Wiązki fasolki związać sparzonymi we wrzątku wąsami szczypiorku. Podawać z pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

18.01.2011 00:07
pyszne ;)))))))))

RenataZ-et

30.09.2010 20:54
Pyszna kolacyjka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat