Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z pomidorów i papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
chleb tostowy 3 kromki
sól do smaku
cukier do smaku
woda 3 szkl
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z pomidorów i papryki

Paprykę umyć, oczyścić z nasion. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do głębokiego naczynia, dodać posiekany tymianek i zmiksować. Wlać wodę mineralną, wymieszać, przyprawić do smaku. Kromki chleba tostowego pokroić na 4 trójkąty, zrumienić na oliwie, podawać do wystudzonego chłodnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2012 07:56
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak