Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe z marynowaną cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 4 szt
cebulka marynowana 300 g
smalec 2 łyżki
masło 2 łyżki
białe wino 4 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
papryka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z marynowaną cebulką

Mięso podzielić na 4 porcje, natrzeć roztartym czosnkiem, posolić, popieprzyć, popapryczyć i wstawić przykryte folią do lodówki (ok. 30 min.). Smażyć na rozgrzanym smalcu, dodać odcedzone cebulki i chwilę podsmażać. Kotlety odłożyć w ciepłe miejsce, a do cebulek dolać wino i śmietanę; podgrzać mieszając. Doprawić i podawać obok mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 12:53
Fajnie tak.
mariel78 22.05.2012 20:54
pycha
Marzena34 02.03.2012 16:58
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak