Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zupa ogórkowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
ogórki kiszone 5 sztuk
ziemniaki 1 kilogram
marchew 2 sztuk
śmietana 18 proc 150 ml
sól do smaku
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa ogórkowa.

Bulion drobiowy wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie dodajemy obrane wcześniej, dokładnie umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ziemniaki gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę obraną ze skórki, dokładnie umytą i pokrojoną w kostkę. Ogórków kiszonych nie obieramy ze skórki, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do reszty składników. Taka zupa musi się jeszcze gotować ok. 15 minut. Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy. Wierzch zupy posypujemy opłukaną pod bieżącą wodą, następnie posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.02.2012 07:34
super
1j1o1l1a1 29.01.2012 14:27
u...Anusi :)
Justyna Jussstiii 19.01.2012 14:25
mniam jak u mamusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak