Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka według Anuli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuk
cukier puder 25 dag
mąka tortowa 25 dag
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka według Anuli.

Jajka wbić do wysokiego naczynia, następnie wsypać cukier puder i miksować na puszystą masę. W następnej kolejności należy wsypać przesianą mąkę tortową i miksować na średnich obrotach. Do rondelka włożyć masło, następnie rozpuścić je na niewielkim ogniu. Masło odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie przestudzone wlać je do pozostałej masy, wsypać cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przygotowaną masę należy wlać do formy z kominem, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-45 minut. Wierzch babki można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.05.2012 21:19
lubię takie;)
Grazyna0211 06.04.2012 14:43
super wygląda
olkaaa 14.03.2012 07:53
pięknie wygląda
1j1o1l1a1 15.02.2012 12:19
niedługo jak znalazł...będzie baba Wielkanocna :)
jolanta19 19.01.2012 18:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak