Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa faszerowana marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 szt
oliwa 3 łyżki
papryka 1 łyżeczka
mąka 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa faszerowana marchewką

Obrane i umyte marchewki przegotować ok. 10 minut w posolonej wodzie. Mięso natrzeć przyprawami i długim, ostrym, wąskim nożem zrobić dziury-kanaliki, w które włożyć połówki marchewek. Posmarowane oliwą zawinąć luźno w folię aluminiową. Piec ok. 1,5 godz. w temp. 200 st. Mięso wyjąć i pokroić na porcje, a powstały sos dokładnie wymieszać z mąką. Podawać polane sosem i doprawione.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.05.2012 11:49
Super jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak