Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 2 garście
ryż 2 torebki
marchewka 1
selera kawałek
seler nać 1 gałązka
śmietana 2-3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć na noc, wody nie wylewać. Do garnka wlać 1,5 litra wody. Dodać namoczone grzyby, startą marchewkę, pokrojonego na kawałki selera i nać selera. Zagotować i gotować 10 minut.
Krok 1 - Zupa grzybowa z ryżem foto
2
Ryż wysypać z torebek i wsypać do zupy. Gotować 20 minut. W razie potrzeby uzupełnić wode
Krok 2 - Zupa grzybowa z ryżem foto
3
Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i wodą z namoczonych grzybów.
Krok 3 - Zupa grzybowa z ryżem foto
4
Zaprawić śmietaną i zagotować.
Krok 4 - Zupa grzybowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 08.10.2013 08:56
Uwielbiam grzybową
ziutula
ziutula 19.01.2012 01:08
grzybowa to jest to...
Katarzyna/kate1980 18.01.2012 22:13
nigdy nie robiłam z ryżem ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak