Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa glazurowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
papryka 2 łyżeczki
jajko 1 szt
ser żółty 150 g
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa glazurowana

Mięso natarte solą i papryką piec w brytfannie przez 2 godz. w temp. 200 st. Posmarować jajkiem ymieszanym z tartym serem i piec bez przykrycia ok. 10-15 minut. Lekko ostudzić i pokroić w plastry; schować w ciepłe miejsce. Do brytfanny dolać 1 szkl. wody, zagotować, dodać mąkę i mocno wymieszać; doprawić. Pieczeń podawać polaną sosem i ze smażonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.05.2012 11:48
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak