Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

steki 2 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
kalafior 5 różyczek
marchewki 4
pietruszka 2
fasolka szparagowa 20 dkg
cukier
masło do polania
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Stek w jarzynach

Do garnka dajemy wodę razem z masłem, pokrojoną marchewką, pietruszką oraz kalafiorem. Solimy i dajemy troszkę cukru. Gotujemy aż będą miękkie. Na rozgrzanym oleju smażymy steki z dwóch stron aż się zarumienią, następnie dodajemy troszkę masła i smażymy po 2 min z każdej strony. Masło do polania rozgrzewamy i rumienimy razem z bułką tartą. Usmażone mięso wyciągamy na talerz, dodajemy dobrze odsączone jarzyny i polewamy przygotowanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.12.2013 10:16
świetny obiad
Katarzyna59 26.08.2013 08:20
pyszniutki,
Łukasz15 18.01.2013 16:55
Ciekawy przepis
RenataZ-et 31.10.2012 22:06
Pycha!
IKrakowianka 04.05.2012 22:06
pomysłowe
mirosława4 11.03.2012 13:56
smaczne mięsko
Wafelek2601 31.01.2012 23:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak