Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porem i szynką drobiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
por (biała część) 2 szt.
szynka drobiowa 30 dag
jajko 1 szt.
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porem i szynką drobiową

Ciasto francuskie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i ponakłuwać w kilku miejscach. Posypać ziołami prowansalskimi.
Białe części pora spażyć i rozłożyć na bokach ciasta. Szynkę starkować na grubych oczkach i rozłożyć na cieście.
Jogurt wymieszać z jajkiem, posolić i dodać pieprz. Zalać przygotowaną tartę. Jeszcze raz posypać ziołami prowansalskimi.
Posypać szczypiorkiem.

Piec 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 17.06.2013 08:54
muszę spróbować :)
paulina2157 11.06.2013 12:38
pyszna taka tarta
jasiek 15.02.2012 13:02
zaraz robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak