Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z sosem jabłkowo-czosnkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
musztarda 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2-3 ząbki
jabłko kwaśne 1 duze
śmietanka 200 ml
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
wieprzowina 600 (łopatka)
woda 3/4 szkl
Papryka słodka mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z sosem jabłkowo-czosnkowym

Mięso pokroić na kawałki, posmarować ze wszystkich stron musztardą i posypać wymieszanymi ziołami.
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i przyrumienić mięso ze wszystkich stron. Podlać wodą, dodać pokrojone na kawałki jabłko i posiekany czosnek. Dusić pod przykryciem ok 30-40 min. Wyjąć mięso a wywar zmiksować blenderem. Zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką.
Podawać z ciemnym ryżem naturalnym i pomidorami. Sos podać osobno do polewania .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.05.2012 18:42
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak