Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z fasolą i ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 600 g (ugotowanej)
ziemniaki ugotowane 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
Na ciasto:
mąka 900 g
wrzątek 600 ml
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z fasolą i ziemniakami

Fasolę i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa, cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu, dodać do nadzienia, przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i dobrze wymieszać.

Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i mieszać łyżką .. kiedy przestygnie, zgnieść na plastyczne ciasto

Wałkować cienko, wykrawać krążki szklanką i lepić pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia
Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.07.2012 00:11
pychotka;)
polly66 09.05.2012 18:47
zaintrygowalaś mnie ;) ale + za innowację;)
polly66 09.05.2012 18:46
z samą fasolą i ziemniakami? nie są mdłe?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak