Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
cebula 2 szt
sól
pieprz
majonez 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
1. jajka gotujemy na twardo
Krok 1 - Jajka faszerowane foto
2
2. cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni
3. pieczarki ścieramy na tartce na średnich oczkach, dodajemy do cebuli i
smażymy razem
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
3
4. ostudzone jajka kroimy na pół i wyjmujemy żółtka
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
4
5. żółtka dodajemy do wcześniej ostudzonych pieczarek i cebuli
Krok 4 - Jajka faszerowane foto
5
6. do farszu dodajemy majonez, sól, pieprz, ostrą paprykę
Krok 5 - Jajka faszerowane foto
6
7. nadzieniem faszerujemy połówki jajek
Do dekoracji możemy użyć listków sałaty, papryki konserwowej i oliwek

SMACZNEGO
Krok 6 - Jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.06.2012 12:41
ładnie wyglądają
Kuchareczka2 25.04.2012 19:21
smakowite
Dorian 24.04.2012 07:54
slicznosci
Justyna37 24.04.2012 06:51
fajne
Ania67 23.04.2012 16:02
świetne
ziutula
ziutula 19.01.2012 01:05
lubię takie jajka..
suzana 18.01.2012 16:24
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak