Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowka z kopru wloskiego --fonekulu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fonekul 2 sztuki
cytrynka 1 sztuka
sól do smaku
mięta suszona 1/2 lyzeczki
pieprz 1/4 lyzeczki
oliwa 2--3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Surowka z kopru wloskiego --fonekulu

Kroki postępowania

1
Swiezy , jedrny fonekul--koper wloski, oczyszczamy z glownych , wierzchnich lisci .........
Krok 1 - Surowka z kopru wloskiego --fonekulu foto
2
Scieramy na tartce do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny, zeby nie sciemnialo..
Krok 2 - Surowka z kopru wloskiego --fonekulu foto
3
Posypujemy sola , pieprzem , suszona rozdrobniona mieta, polewamy oliwa z oliwek i docytryniamy do smaku.
Jest to wersja, jak nie chce mi ssie robic sosu vinegrait.Ide wtedy na latwizne i po prostu wszystko wrzucam , mieszam i gotowe.
Krok 3 - Surowka z kopru wloskiego --fonekulu foto
4
Mozna udekorowac pomidorkami koktailowymi, lub tunczykiem.
Dodam, ze ta salatka doskonale nadaje sie na Walentynkowa kolacje, poniewaz fonekul jest lekko strawny i najwazniejsze , jest naturalnym afrodyzjakiem .
Smacznego.
Krok 4 - Surowka z kopru wloskiego --fonekulu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 13.11.2012 20:40
fajna
Fiffi 29.09.2012 23:02
smaczne
mala2021 09.06.2012 14:53
fajne
Małgorzata106 20.04.2012 19:44
super
suzana 18.01.2012 16:25
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak