Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z tuńczyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1,5 szklanki
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
masło klarowane do smażenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z tuńczyka

ryż gotujemy, studzimy,
marchew i cebulę ścieramy na grubej tarce, dusimy na maśle
ryż, odsączonego tuńczyka, warzywa, jajka łączymy( jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą)
formujemy kotleciki, smażymy,
podajemy z sosem pomodorowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 13.03.2012 12:18
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak