Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety podkarpackie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
kasza gryczana 20 dag
cebula 5 dag
siekany szczypiorek 1 pęczek
masło 1 łyżka
twaróg 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety podkarpackie

Obraną i opłukaną cebulę kroimy drobno i podsmażamy . Dodajemy do kaszy i gotujemy na półsypko w dużej ilości wody (7 szklanek), studzimy. Tłuszcz ucieramy, dodajemy zmielony przez maszynkę ser i szczypiorek, mieszamy i łączymy z kaszą, przyprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, panierujemy je w mące, jajku i tartej bułce, smażymy i wstawiamy na kilka minut do piekarnika . Podajemy z sosem pomidorowym i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 20.05.2011 09:19
fajny przepis
ronald88 15.05.2011 10:39
pycha
iwa643 03.07.2010 16:01
a ja zpodkarpacia i nie jadłam jeszcze takich :( musze zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak