Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cappucino orzechow 1 opakowanie
serki homogenizowane(waniliowe) 1 l
mleko w proszku 400 g
czekolada gorzka 4 kawałki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
margaryna 250 g
cukier puder 1 szklanka
biszkopty okrągłe 1-2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu

pieczemy biszkopt z 8 jaj. przecinamy na pół
przygotowanie ponczu: Całe opakowanie cappuccino rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy do wystygmoęcia przygotowanie kremu: margarynę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy serki waniliowe i mleko w proszku, na końcu kiedy masa będzie już gładka dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i dokładnie miksujemy. no i na koniec składamy całość: Biszkopt mocno nasączamy kawą (mam wrażenie że ja mój za mało nasączyłam, ale następnym razem się poprawię) i smarujemy częścią kremu. Na kremie układamy nasączone w cappuccino okrągłe biszkoptu (UWAGA!! biszkopty moczymy po 1-2 jeśli wsypiemy wszystkie do ponczu zanim je ułożymy zrobi się kawowo-biszkoptowa papka). Na biszkoptach rozprowadzamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, który podobnie jak pierwszy mocno nasączamy, a następnie smarujemy cienką warstwą kremu i posypujemy gorzką czekoladą startą na drobnej tarce. Wynosimy w chłodne miejsce, żeby krem stężał

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.09.2015 00:32
bardzo lubię
Gosia20 26.09.2012 14:12
też czasami taki robię
jozefinach 25.03.2012 10:15
Wygląda smakowicie.
marcinek 29.02.2012 12:48
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak