Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona cielęcina z winogronami i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki cielęce 2 szt
winogrona białe 300 g
bulion 1 szkl.
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 szt
migdały obrane g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cielęcina z winogronami i migdałami

Na rozgrzanej oliwie zarumienić posolone i popieprzone mięso, dodać masło, zmniejszyć gaz i przewracając smażyć ok. 20 minut. Zawinąć w folię aluminiową i trzymać w cieple. Na patelni zagotować bulion, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać połówki winogron bez pestek i migdały. Gotować ok. 15 minut, dodać mięso i podgrzać. Podawać pokrojone w plastry i polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.05.2012 13:13
Takie wymyślne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak