Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT CZEKOLADOWY Z GRUSZKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 250 g
żółtko jajek 4 szt
czekolada mleczna 150 g
czekolada biała 50 g
śmietana 30% 100 ml
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: TORT CZEKOLADOWY Z GRUSZKAMI

BISZKOPT;7 jajek.1 szkl.cukru,1szkl.mąki pszennej,0.5 szkl.mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao.Białka ubić dodać cukier i żółtka ubijać do białości dodać proszek i kakao oraz obie mąki delikatnie wymieszać.Upiec.Przekroić na trzy części. MASA;żółtka ubić na parze z cukrem po wystudzeniu połączyć z mascarpone,śmietanę ubić połączyć z masą,czekoladę 100 g rozpuścić w kąpieli wodnej po przestudzeniu dodać do masy na końcu dodać rozpuszczoną żęlatynę wszystko dobrze wymieszać ,wstawić na godzinę do lodówki.Przygotować galaretkę w 1.5 szkl.wody.Placki nasączyć ponczem;1/2 litra wody,cukier do smaku cytryna i aromat arakowy.Na pierwszy placek położyć gruszki zalać je tężejącą galaretką ułożyć drugi placek posmarować masą czekoladową na to trzeci placek posmarować resztą masy wierzch i boki tortu przybrać gruszkami i startą białą i mleczną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.05.2012 23:07
Smakowicie wygląda.
Iwusia 15.05.2012 13:28
smakowite
Dorota59 15.02.2012 15:41
ale mi narobiłaś smaka, mniam
kriso 03.02.2012 19:24
takiego nie jadlem moze byc pyszny
Motorek 02.02.2012 09:23
pycha
caralajna 30.01.2012 12:10
ale dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak