Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z jabłkiem

Boczek kroimy w kosteczkę i podgrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aż powstaną skwarki. Cebulę kroimy w kostkę. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy do skwareczków i doprawiamy - mieszamy dokładnie by się składniki połączyły. Gotowy nakładamy do słoiczka i zakręcamy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.01.2014 15:29
Ciekawe połączenie;)
Seba 09.09.2013 13:48
bardzo fajny
RenataZ-et 23.05.2013 21:28
ciekawy pomysł
MAR3STA 15.02.2013 19:46
fajne danie
Justyna Jussstiii 05.10.2011 15:14
super
Wacław 13.09.2011 21:40
fajny pomysł z tym jabłkiem !
Malwaaa 05.12.2010 12:29
wygląda pysznie ;]
Dorota71 22.09.2010 13:05
pycha
MarianM 03.07.2010 13:25
Nie jadłem z jabłkiem jeszcze smalcu ale wiem z doświadczenia że najlepiej smakuje z chlebem i ogórkami kiszonymi
Ewa111 02.07.2010 21:25
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak