Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca z pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 4 plastry
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
pomarańcza 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca z pomarańczą

Wątróbkę popieprzyć i posmarować częścią oliwy. Resztę oliwy roztopić z masłem i smażyć wątróbkę po 3 minuty każdą stronę. Przełożyć w ciepłe miejsce i posolić. Pomarańczę obrać, pokroić w cienkie plastry i podgrzać na patelni po 1 min. z każdej strony. Ułożyć obok wątróbki i podawać z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.05.2012 12:50
Tak, odważnie, ale jak piszesz, że smacznie, to trzeba tak spróbować.
krokodyl 16.03.2012 10:48
i baaardzo smaczne
Marzena34 15.03.2012 16:30
odważne połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak