Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 gram
rodzynki 8 dag
cebula 1/2 sztuk
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej.

Kapustę kiszoną, należy dokładnie odcisnąć, przesiekać nożem, następnie przerzucić do miski. Do kapusty dodajemy obraną ze skóry i pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, płaską łyżeczkę cukru, wlewamy łyżkę stołowa oleju, lekko oprószamy pieprzem. Rodzynki należy wcześniej namoczyć na 10 minut, następnie odcedzić i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.02.2012 06:27
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak