Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica smażona z bananami i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 g
cebula 3 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica smażona z bananami i cebulą

Polędwicę przykroić na 2 plastry, lekko rozbić i smażyć na rozgrzanym maśle ok.5-10 minut (rzecz gustu). Przełożyć w ciepłe miejsce, doprawić. Pokrojoną w plasterki cebulę zezłocić na tym samym tłuszczu, dodać grubo pokrojone i obrane banany. Chwilę razem posmażyć i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:18
Z bananami nie próbowałam jej łączyć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak