Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z łososia norweskiego w ziołowej kruszonce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/4 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
czuszki 2 szt
sok z cytryny 1 szt
pokrojone w paseczki suszone pomidory 2 łyżki
kapary 1 łyżeczka
bazylia świeża 5 szt
pomidory concasse 4 łyżki
anchois 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
masło 1 łyżka
świeżo wyciśnięty czosnek 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
filet z łososia 800 g
bazylia 4 łyżki
szczypiorek 4 łyżki
koper 4 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki
kolendra 4 łyżki
musztarda dijon 1 łyżeczka
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z łososia norweskiego w ziołowej kruszonce

Sposób przygotowania:
Filet z łososia norweskiego podzielić na cztery równe części, wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią rybę i odstawić do lodówki na ok. 6-8 godzin.
Przygotować kruszonkę, dokładnie miksując wszystkie jej składniki.
Łososia delikatnie obsmażyć z obu stron na patelni, a następnie rybę umieścić na blasze do pieczenia, na niej ułożyć kruszonkę i całość piec 10 minut w temperaturze 160°C. Tak przygotowanego łososia podajemy z ziemniakami, świeżą cytryną oraz sosem przygotowanym z połączenia wszystkich jego składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 22.02.2011 15:47
chętnie bym spróbował
Babciagramolka 06.01.2011 15:13
Chyba się pogubiłam- które składniki są do marynaty a które do kruszonki.?
Małgorzata106 25.11.2010 21:53
super przepis
Barbara55 25.10.2010 15:07
ale w dużym tłoku
rakow2
rakow2 24.10.2010 15:54
ujdzie
Emilia22 22.09.2010 11:17
smakowitośc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak