Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżka
sól do smaku
jabłko 1 małe
kapusta czerwona 0,5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty.

Kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie poszatkować. Poszatkowaną kapustę, należy wrzucić do sporej miski. Następnie jabłko należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko dodać do kapusty. Całość należy doprawić do smaku solą, pieprzem oraz dodać 2 płaskie łyżki stołowe majonezu. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówka najlepiej będzie pasowała do gulaszu, mięsa oraz klusek śląskich.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 08.03.2012 07:28
do obiadku najlepsza
olkaaa 18.02.2012 16:02
super
mikrusiak 18.01.2012 10:24
tradycyjnie i po polsku heh czyli mniam mniam...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak